OKULUMUZUN TARiHÇESİ

OKULUMUZUN TARiHÇESİ

26.09.2019 1707

1990-1991 Eğitim  Öğretim yılında şu anda 80.Yıl Ana Okulu binası olarak kullanılan binada eğitim  öğretime açılan okulumuz  binanın eğitim  öğretime  uygun olmadığı tespit edilince, eski Pursaklar İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren  binanın üst katında 1 müdür 1  müdür yardımcısı 2  öğretmen  ve 60 öğrenci ile eğitim  öğretime başlamıştır. Okulumuz Pursaklar'da eğitim öğretim vermeye başlayan ikinci  okul olmuş,  1997 yılına kadar  eğitim  öğretime bu binada devam etmiştir.

Ardından 1997-1998 eğitim  ve öğretim yılında, hayırsever iş adamı  Nahit SÖNMEZ tarafından kanser hastalığı nedeniyle vefat eden oğulları  Yahya Kemal ve Mehmet SÖNMEZ adına  8 derslikli olarak yaptırılan okul binasında  eğitim  öğretim devam etmiştir.

2018 yılında okul binamızın yerine ilkokul inşaatı yapılması kararı alındıktan sonra okul binamız yine eski yeri olan Pursaklar İmam Hatip Ortaokuluna taşınmış, yeni okul binası yapılana kadar da burada eğitim öğretime devam etmiştir.

Eylül 2019'dan itibaren yeni ve donanımlı okul binamızda eğitim öğretim tekrar başlamıştır. Teknik atölye, laboratuvar, z-kütüphane, konferans salonu, spor salonu gibi imkanlara sahip olan okul binamızda değerli öğretmenlerimizin öncülüğünde ülkemizin ihtiyacı olan donanımlı bireyleri yetiştirmeye devam edeceğiz.

İLETİŞİM

Adres:
Yahya Kemal ve Mehmet Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mah. Gazel Cad. Turna Sk. NO 1/B Pursaklar/ANKARA


Telefon
(312) 557 4514


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın