Pursaklar Yahya Kemal ve M.Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ,Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ve Sağlık Sektöründeki ihtiyaçlar doğrultusunda kaliteli ve etkin eğitim-öğretim veren, başarılı bir Mesleki ve Teknik eğitim kurumu olmaktır.

Misyon: Sağlık alanında çağın gereksinimlerine uygun temel bilgi ve becerilere sahip, insan ve hasta haklarına saygılı, sektörün gelişimine katkıda bulunacak, nitelikli sağlık personeli yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: BAŞLAMA :08.30 BİTİŞ :16.20 (Ayrıntılı bilgi için okul zaman tablosuna bakınız)
Servis Bilgisi: Servis hizmeti anlaşmalı firma ile verilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN: 70 TAVAN PUAN: 91
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: 2019: %44 2020: %50 2021: %44
Sportif Etkinlikler: Voleybol, Masa Tenisi, Futbol, Dart, Floor Curling, Satranç
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK 4006 TEKNOFEST