ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU KUTLU OLSUN

ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞU KUTLU OLSUN

13.10.2023 107

  Ankara’nın Başkent Oluşunun 100. Yıl Mesajı
13 Ekim 2023   Milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde tarihi bir misyon üstlenen, Cumhuriyete uzanan yolda ev sahipliği yapan Ankara ,13 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi kararı ile Türkiye’nin başkenti olarak kabul edilmiştir. Milli iradenin tecelligahı meclisimiz, Ankara’yı başkent ilan ederek, Ankara’nın Millî Mücadele esnasında üstlendiği tarihi rolü daha da anlamlı kılmıştır.
Bilindiği üzere başkent Ankara, binlerce yıllık mazisi ile tarihe tanıklık eden ve birçok farklı medeniyetin kültürel mirasını günümüze taşıyan eşsiz bir kenttir. Aradan geçen 100 yıllık süreçte meydana gelen gelişmeler, Ankara’nın Millî Mücadele’nin merkezi seçilmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koymuştur. Ankara, büyük bir harekatın bedeni, ulvî bir fikrin sembolüdür.
Günümüz Ankara’sı; sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin yönetim anlamında başkenti olmakla kalmamış; üniversiteleriyle, hastaneleriyle, kütüphaneleri, tiyatro salonları, müzeleri ve şehircilik anlamında gerçekleştirilen atılımlarıyla, dünyada parmakla gösterilen örnek bir başkent haline gelmiştir.
Sahip olduğu tarihî ve kültürel zenginlikleriyle başkent Ankara, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin gelişmesine ve ilerlemesine katkı sağlamaya devam edecektir. Bugün gelinen noktada bizlere düşen, şanlı tarihimizin mirasına sahip çıkarak; Ankara’yı gelişen, değişen Türkiye’ye yaraşır bir başkent olarak aydınlık geleceğimize emin adımlarla taşımaya devam etmektir.
Bu onurlu ve anlamlı günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Ankara’yı Türk milletinin yıkılmaz kalesi olarak başkent kılan vatan, millet ve devlet için bir an bile tereddüt etmeden canını feda eden tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.        

Vasip ŞAHİN

Ankara Valisi  
   13-10-2023

Kaynak: http://www.ankara.gov.tr/ankaraninbaskentolusunun100yilmesaji

İLETİŞİM

Adres:
Yahya Kemal ve Mehmet Sönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Mah. Gazel Cad. Turna Sk. NO 1/B Pursaklar/ANKARA


Telefon
(312) 557 4514


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın